BOYAMA MAKİNALARI (KAZANLARI) KONTROLÜ

Boyama endüstrisi, estetik ve koruyucu kaplama uygulamalarında geniş bir yelpazede kullanılan boyama kazanlarına dayanmaktadır. Bu kazanlar, boya ve kaplama malzemelerinin homojen bir şekilde karıştırılması, uygulanabilir kıvama getirilmesi ve nihai ürünlere uygulanması süreçlerini içerir. Boyama kazanlarının düzenli periyodik kontrolleri, üretim süreçlerinin güvenliği, verimliliği ve ürün kalitesi açısından kritik bir öneme sahiptir.

Boyama kazanlarının güvenli bir şekilde çalışabilmesi için düzenli güvenlik kontrolleri esastır. Bu kontroller, kazanın basınç seviyelerini, valf ve bağlantı noktalarını, sızıntıları ve otomatik güvenlik sistemlerini içerir. İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği, TS EN ISO 11111-1, TS EN ISO 11111-7, TS EN 764-7 standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yılda en az 1 defa yapılmalıdır.

Boyama makinalarının (kazanların) periyodik kontrolü, 25.04.2013 Tarihli 28628 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan İş ekipmanlarının Kullanımında Sağlık Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğince yaptırılması zorunludur.

İlk aşama genellikle görsel muayene sürecidir. Boyama makinalarının(kazanların) dış yüzeyi, pompa, filtre ve diğer bileşenler görsel olarak kontrol edilir. Korozyon, çatlaklar ve sızıntılar gibi belirtiler araştırılır. Ayrıca, tahliye valfleri, basınç ve sıcaklık göstergeleri ve diğer güvenlik ekipmanları da kontrol edilir.

Görsel muayene sonrasında standartlarda belirtilen kriterlere uygun olarak hidrostatik test gerçekleştirilir.

Boyama kazanları periyodik kontrolleri, işletmelerin güvenli, verimli ve kaliteli bir şekilde üretim yapmaları için hayati bir süreçtir. Bu kontroller, güvenlik standartlarına uyumu sağlar, enerji maliyetlerini azaltır, ürün kalitesini artırır ve çevresel etkileri minimize eder. İşletmeler, periyodik kontrol programlarını düzenli olarak uygulayarak boyama kazanlarının uzun ömürlü ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlayabilirler.



Periyodik kontrol, belirli aralıklarla iş ekipmanlarını düzenli olarak
inceleyerek, olası arızaları tespit etmek ve önlemek amacıyla
gerçekleştirilen sistemli bir değerlendirme sürecidir.
Bu, işletmelerin güvenilirliğini artırmak, yasal düzenlemelere uyumu
sağlamak ve operasyonel mükemmeliyeti desteklemek için önemli
bir pratiktir.

İletişim

İOSB Mah. Bedrettin Dalan Bulvarı No:39 İpkas İş Merkezi Ofis No:97 Başakşehir/İstanbul Telefon:0212 945 88 45 GSM:0505 745 88 45 Fax:0212 945 88 45 Email:info@pintest.com.tr
© Copyright 2024 - Tasarım & Programlama: Artı Proses Kurumsal Hizmetler
×

Merhabalar.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

×